• info@tovtraining.nl
  • 0657329170

Een Loofhut met een kroon

  • 0
loofhut met een kroon

Een Loofhut met een kroon

Tags : 

Ga je dit jaar Loofhuttenfeest vieren? Nee ik bedoel niet met een conferentie of je gemeente, want de mogelijkheden om samen te vieren zijn in deze tijd van corona nogal beperkt. Samen dansen, zingen, muziek maken… het is allemaal niet aan te raden. Dan maar een jaar overslaan? Of online naar diensten gaan kijken? Juist dit jaar zeg ik… lekker de tuin in en bouw je eigen Loofhut! Al is het maar voor een paar dagen. Dit jaar zou je die kans niet mogen missen. Want een loofhut brengt een kroon in je tuin.
 
Zo’n hutje heb je zo in elkaar gezet. Het hoeft niet een stevig doortimmerd ding te zijn, sterker nog, dat mag volgens Joodse tradities ook helemaal niet. Het dak van de Loofhut moet volgens de tradities een gat hebben waardoor je in de nacht de sterren kan zien. En het bouwwerkje moet minstens één gammele hoek hebben die schudt in de wind. Zo worden we eraan herinnerd dat we Gods aanwezigheid nodig hebben in de kwetsbaarheid van het leven. En wat weten we ons kwetsbaar in dit corona tijdperk!

Bouw een loofhut met een kroon in je tuin

De ene maatregel tuimelt over de andere. Mondkapjes zijn dringend aanbevolen in alle openbare ruimtes en in huis mag je nog maar met maximaal drie mensen van buiten je gezin samenkomen. De maatregelen strekken zich dus zelfs uit tot achter de voordeur. Maar weet je waar het eigenlijk het veiligst is in deze dagen? Precies! Buiten in de frisse lucht. Dus hup, de achtertuin in en bouw die Loofhut.

Met een kleine vuurkorf in de opening en een goed glas wijn, wordt het op die manier de gezelligste coronaweek van het jaar. En als je buren dan vragen of het wel helemaal goed gaat met je omdat je in de achtertuin lijkt te wonen, dan is het antwoord: “Ja! We vieren Loofhuttenfeest! Kom je vanavond een glas wijn meedrinken?” En dan heb je natuurlijk een gesprek waarom je in je achtertuin bivakkeert. En dan kun je in je eigen woorden vertellen dat niet corona heerst maar dat de Heer Jezus de hoogste kroon draagt. Dat je niet bang bent voor de dood, omdat jouw verwachting verder gaat dan dit leven. En dat je leeft in de verwachting dat aan al het lijden in de wereld een einde gaat komen.  En zo wordt jouw loofhut in corona tijd gekroond met Zijn aanwezigheid.


Zit je nu nog steeds te lezen? Waar wacht je nog op? Hop de tuin in en bouw die Loofhut met een kroon!
Gag Semeach.

p.s. Okay okay… je wilt eerst weten wat je allemaal kan leren als je als je een loofhut bouwt, lees dan hier verder.


Maanstand

Yepp! This is just a design for your awesome website and i am m sure you gona love