Studiedag Loofhuttenfeest

loofhutttenfeest bijbels feest

Op 2o september 2014 hadden we een geweldige studiedag over het  Loofhuttenfeest. Studiedag gemist? Bestel hier de mp3-s of nodig Richard Vos uit om te komen spreken over de Bijbelse feesten in uw eigen woonplaats.

 

Studiedag: Een Loofhut in de Kerk?! 

loofhutttenfeest Je hoort het steeds meer: Christenen die Loofhuttenfeest vieren. Waar de een verzucht: “moet dat nou”, roept de ander uit: “ja dat moet!”  Op deze studiedag loodsen we u tussen de klippen van negeren en wetticisme door. God vulde dit door de kerk vergeten feest vol met toespelingen op een vreugdevolle toekomst. Het beste moet nog komen.  Er valt dus iets te vieren. Niet omdat het moet, maar omdat het goed (en leuk) is om te doen.

Het Loofhuttenfeest kijkt niet alleen achterom naar de woestijnreis van Israël, maar is een profetisch feest. Op symbolische wijze wordt gevierd dat God deze wereld terug zal brengen onder zijn regering. Wie het viert, viert de toekomst.  Een jaarlijkse reminder dat we wel leven in een gebroken wereld, maar zicht hebben op beter. Dat houd je geestelijk scherp en helpt je niet alleen op het hier en nu gericht te zijn.

Blijft natuurlijk wel de vraag, of je en hoe je dit feest dan als kerk kan vieren, zonder gebonden te zijn of verstrikt te raken in allerlei wetticisme en tradities. Kom en leer meer over de betekenis van het Loofhuttenfeest voor de kerk vandaag.

Over de inleiders

Jacob Keegstra  is voorzitter van ICEJ-Nederland. De ICEJ viert jaarlijks samen met christenen van over de hele wereld het Loofhuttenfeest in Jeruzalem. Jacob is afgestudeerd filosoof, econoom en theoloog. In de ochtend geeft hij een lezing over het thema “Loofhuttenfeest: Profetie in uitvoering”.

Richard Vos is één van de oprichters van Evangeliegemeente Reveil te Lelystad. In deze gemeente vieren ze ieder jaar het Loofhuttenfeest. Richard Vos is theoloog, trainer en spreker van www.bijbelsefeesten.tovtraining.nl   Hij spreekt in de middag over het thema “Een Loofhut in de kerk!” Daarin laat hij zien hoe wij dit feest kwijt raakten en waarom het zinvol is om dit feest in de kerk te vieren.

Informatiemarkt

Vier je met jouw gemeente of organisatie ook Loofhuttenfeest? We zien en horen graag van je hoe jullie ermee bezig bent.  In de middagpauze is er een informatiemarkt van vieringen in Nederland. Geef je op voor de informatiemarkt en breng foto’s folders etc mee om anderen te inspireren.  Aanmelden voor de informatie markt kan via het contact formulier.

De organisatie is in handen van TOV: Training, Onderwijs en Vernieuwing, Evangeliegemeente Reveil en de I.C.E.J.

Locatie: Gebouw Christengemeente Huizenstudiedag loofhuttenfeest
Adres :Plecht 1, Huizen
Zaal open en koffie 10:00
Aanvang 10:30
Sluiting 15:00 uur
Kosten: Er is een collecte ter bestrijding van de kosten.

Opgave: verplicht i.v.m. met zaalinrichting

 


Maanstand